Innovatieve techniek voor het optimaal koelen en verwarmen van uw kantoor

Duurzame klimaatoplossing met een PCM klimaatplafond

Een van de belangrijkste factoren voor een prettige werkomgeving is een optimaal binnenklimaat. Dat vraagt ook veel van ons energieverbruik. Met een PCM klimaatplafond is een aangenaam en constant binnenklimaat te realiseren, welke zowel energie bespaart als het binnenklimaat verbetert. En nog mooier… een PCM klimaatplafond is eenvoudig aan een bestaande ruimte toe te voegen.

Hoe werkt een PCM klimaatplafond?

PCM staat voor Phase Change Material, oftewel faseovergangsmateriaal. Dit zijn materialen die kunnen veranderen van vast naar vloeibaar, waardoor ze warmte of kou kunnen opslaan. Deze materialen zijn te vinden in speciaal ontworpen panelen die zorgen voor een stabiel en comfortabel binnenklimaat; PCM klimaatplafonds. Deze klimaatplafonds slaan overdag de overtollige warmte op en laat deze ’s nachts weer los. Hierdoor is de temperatuur in het kantoor zeer constant.

In deze video wordt de werking van een PCM klimaatplafond in detail uitgelegd.

De voordelen van een PCM klimaatplafond

02.

Bespaar op de energiekosten

met PCM klimaatplafonds is de behoefte aan verwarming en koeling minder. Daarmee bespaart u aanzienlijk op de energiekosten. Door de afname van de CO2-uitstoot is deze oplossing ook vriendelijk voor het milieu.

01.

Realiseer een aangenamer binnenklimaat

door het stabiliseren van de temperatuur, bieden PCM klimaatplafonds een aangenamer en gezonder leef- en werkklimaat. Denk aan een gelijkmatige temperatuur, geen tocht, maar ook een verbeterde akoestiek.

03.

Flexibel en modern design voor kantoren

PCM klimaatplafonds zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen en stijlen, waardoor wij de klimaatplafonds perfect kunnen laten aansluiten op verschillende interieurstijlen.

PCM klimaatplafonds bij AXANCE

AXANCE kan voor uw kantoor of ruimte het optimale PCM klimaatplafond selecteren. Daarbij kijken we zowel naar het meest aangename binnenklimaat als het beste design. In een bestaand kantoor zijn PCM klimaatplafonds gemakkelijk te plaatsen, zonder grote ingrepen. De PCM Klimaatplafonds worden verwerkt in het systeemplafond. Samen met onze vaste leveranciers realiseren wij al jaren deze plafonds in diverse kantoren.

Inspiratie PCM klimaatplafonds bij AXANCE:

Bekijk een aantal projecten waar wij PCM klimaatplafonds hebben geplaatst:

Meer informatie over PCM klimaatplafonds?

Neem contact met ons op of vraag informatie aan via het contactformulier

Amersfoortseweg 50
3941 EN Doorn
telefoon: 0343-416717
e-mail: info@axance.nl

Contact formulier: